Autor La recepta
13 Agost 2019 a 12:00

L’albercoc, una fruita rica en antioxidants

Albercoc// Foto: Steve Buissinne Pixabay

Albercoc //Foto: Steve Buissinne Pixabay

L’albercoc, una fruita de tonalitats que passen del groguenc, a l’ataronjat i vermellós, amb polpa carnosa i també ataronjada. Com sol passar en les fruites típiques d’aquesta època de l’any, es tracta d’un aliment amb alt contingut en aigua, amb baixa aportació d’hidrats de carboni i, consegüentment, amb un nivell calòric força baix, que se situa en les 40 calories per cada 100 grams d’albercocs consumits.

Una de les qualitats més interessants de l’albercoc és derivada del contingut en provitamina A (betacarotè), d’alta acció antioxidant. El betacarotè es transforma en vitamina A, a mesura que el nostre organisme en requereix. La vitamina A és imprescindible per al bon estat de la pell i de la visió i el cabell. També té una acció reforçadora del sistema immunològic. A més, la vitamina C també hi és present en aquesta fruita, tot i que en la seva versió dessecada, en desapareix bona quantitat. Pel que fa als minerals, l’albercos és una fruita rica en potassi i, en menor proporció, en magnesi i en calci. L’alt contingut en aigua juntament amb l’aportació de potassi fan que l’albercoc sigui una fruita especialment diürètica i depuradora del nostre organisme.

A més a més, l’albercoc és ric en tanins, unes substàncies que tenen propietats astringents, antiinflamatòries i antioxidants. També molts experts recomanen aquesta fruita a persones amb estómacs delicats i amb digestions pesades. També conté fibra, la qual cosa millora el trànsit intestinal i mllora la flora. Per la seva textura, tamany, propietats i sabor, l’albercoc és una fruita recomanable per a tothom.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version