Autor Economia
14 Agost 2019 a 15:00

Les XXSS de Catalunya Experience arriben a 1,8 milions de seguidors

Es reben entre 1.000 i 1.200 fotografies cada dia amb #CatalunyaExperience

Imatge del perfil d'Instagram de Catalunya Experience

Imatge del perfil d’Instagram de Catalunya Experience

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, celebra 10 anys promocionant Catalunya com a destinació turística des de les xarxes socials. Els diferents canals sumen gairebé 1,8 milions de seguidors.

El creixement i la importància que prenen cada cop més els entorns online en la societat, tenint especial rellevància les xarxes socials, permeten la possibilitat de promocionar Catalunya arreu del món i projectar-ne la imatge a un públic divers i en diferents països. En aquest marc, l’ACT ja fa una dècada que va crear l’ecosistema de xarxes socials Catalunya Experience, que li permet adreçar-se al públic final, tant nacional com internacional, de manera que es promociona la destinació turística catalana en els entorns online. Les accions que s’emmarquen en aquest eix tenen com a objectiu millorar la fidelització del turista.
Actualment Catalunya Experience compta amb diferents xarxes socials on està esdevenint una marca de grans dimensions en la promoció de Catalunya.
Les xifres, al final del primer semestre de 2019, en són una bona mostra:
Facebook, amb més d’1,3 milions de seguidors.
Instagram, amb més de 347.000 seguidors.
Twitter, amb més de 69.086 seguidors.
YouTube, amb més de 3 milions de reproduccions.

Facebook més enllà dels 10 anys

que se celebren aquest 2019 des de la seva posada en marxa, s’ha convertit en el canal de Catalunya Experience amb major nombre de seguidors, superant els 1,3 milions, fruït dels 11 perfils dels que disposa en diferents mercats: Espanya, Brasil, Itàlia, França, Benelux, Regne Unit i Irlanda, Estats Units i Canadà, Àsia Pacífic, Alemanya, Israel i Rússia. Del total de seguidors, en destaquen el 55% que es corresponen als seguidors dels diferents perfils de mercats internacionals.

Instagram, la segona xarxa amb major potencial

En funcionament des del 2012, on el perfil compta amb quasi 350.000 seguidors. El mateix any 2012 l’ACT es va convertir en el primer organisme de promoció turística en organitzar un viatge amb instagramers. Precisament en el cas d’Instagram, tenint en compte l’auge que ha viscut els últims anys, pren especial rellevància la interacció amb els usuaris i la comunitat que s’ha generat, fet que ha portat a que actualment el hashtag #CatalunyaExperience compti amb més de 3 milions de fotografies de Catalunya etiquetades.
Aquesta dada es tradueix en que actualment es reben entre 1.000 i 1.200 etiquetes a fotografies amb aquest hashtag cada dia. D’aquesta manera, i més enllà del nombre de seguidors, l’aportació de fotografies i contingut per part de la comunitat i usuaris individuals, especialment del públic català, és el que han permès augmentar la promoció del canal i de Catalunya.

Twitter i YouTube

Finalment, Catalunya Experience també compta amb perfils de Twitter i YouTube. En el primer cas, parlem de prop de 70.000 seguidors i d’un canal des d’on s’han llançat 23.000 tuits des de la creació del perfil. Per la seva part, YouTube compta amb un total de 7.700 persones subscrites al canal, on cal destacar-ne les més de 3 milions de reproduccions.
Entre tots els perfils, la suma de seguidors a les xarxes socials, canals i perfils dels que disposa Catalunya Experience arreu del món arriba a gairebé 1,8 milions de seguidors que previsiblement es puguin superar abans d’acabar el curs 2019.
Switch to mobile version