Autor La recepta
30 Setembre 2019 a 12:00

La llima, una fruita depurativa i rica en vitamina C

Llima// Foto: aleksandra85foto en Pixabay

Llima// Foto: aleksandra85foto en Pixabay

De la família dels cítrics, la llima és una fruita d’una forma més arrodonida i petita que la d’una llimona. El color de la pell és més verdós i també presenta una superfície més llisa. La polpa pot ser dolça però també molt àcida, en funció de la varietat.
El principal component de la llima és l’aigua, que es troba en una proporció del 94% Aquesta circumstància fa que la llima sigui un excel·lent diürètic i depurador del nostre organisme en l’eliminació de toxines.
La llima també té un alt contingut en vitamina C i àcid cítric. Entre d’altres beneficis, la vitamina C intervé en la formació de col·làgen, afavoreix l’absorció del ferro i té un efecte de resistència a les infeccions. Per tant, té un efecte de reforçament del sistema immunitari. La vitamina C és un excel·lent antioxidant que protegeix les nostres cèl·lules de l’envelliment.
La llima també conté substàncies astringents per la qual cosa és un dels aliments que es poden utilitzar en casos de descomposició.
El potassi és un altre dels components importants de la llima. Aquest mineral intervé en la generació i en la transmissió dels impulsos nerviosos.
En relació amb les calories, la llima n’aporta al voltant de les 25 per cada 100 grams consumits.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version