Autor La foto del dia (el racó d'instagram)
2 Octubre 2019 a 12:00

El caqui, una dolça fruita pròpia de la tardor

Caqui // Foto: HeungSoon en Pixabay

Caqui // Foto: HeungSoon en Pixabay

El caqui és un fruit d’aparença exterior semblant al tomàquet, però amb un to ataronjat, amb polpa molt dolça i tova, com si fos una melmelada.
Destaca, principalment, pel contingut en provitamina A i també de vitamina C. Dos components antioxidants que beneficien l’organisme en la resistència davant les infeccions. També reforcen el sistema immunològic i fan la funció de prevenció de refredats, tan comuns en aquesta època de l’any.
En concret, la vitamina C està també relacionada amb la producció de col·lagen, necessari per a la regeneració i la recuperació de les cèl·lules i els teixits. El caqui és ric en potassi i baix en sodi, una combinació perfecta per a les persones que pateixen d’hipertensió arterial.
També és una fruita energètica, amb 65 calories per cada 100 de producte consumit.
El caqui també destaca per l’aportació en fibra i el contingut en aigua, la qual cosa la fa una fruita indicada per mantenir en bon estat el trànsit intestinal i, a la vegada contribuir a l’eliminació de líquids retinguts.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version