Autor Societat
18 Novembre 2019 a 15:00

Els clients de Bonpreu i Esclat donen 54.727,39€

A la Fundació Amics de la Gent Gran

Entrega xec arrodoniment solidari Bonpreu Amics Gent Gran// Foto: Bonpreu

Entrega xec arrodoniment solidari Bonpreu Amics Gent Gran// Foto: Bonpreu

Els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen a tots els clients que paguin amb targeta bancària la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i fer una microdonació a una causa social.

Durant el mes d’octubre els clients de Bonpreu i Esclat han realitzat 328.472 donacions que han fet possible recaptar 54.727,39€ per a la Fundació Amics de la Gent Gran.

Aquest import es destinarà a alleujar la soledat de les persones grans a través de programes d’acompanyament emocional amb persones voluntàries. El projecte es desenvolupa a les 4 comarques catalanes, acompanyant persones grans en més de 30 municipis, com Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, Hospitalet, Cambrils, Lleida, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Reus, Sant Cugat del Vallès, Sant Adrià del Besòs,Tarragona, Vilanova i la Geltrú o Vic, entre altres.

Durant aquest mes de novembre les donacions van destinades a la Vall d’Hebron Hospital Campus, que treballa per crear el nou Centre de Neonatologia Avançada. Un 7,5% dels nounats de l’Estat són prematurs i la seva evolució cada dia és més satisfactòria gràcies a la qualitat de les cures rebudes. S’ha demostrat que la incorporació dels pares i la resta de familiars a l’equip de tractament millora el pronòstic dels infants. Per aquest motiu, el nou Centre vol situar la família al centre de les cures del nounat, creant espais familiars que facilitin i protegeixin la seva intimitat dins de l’hospital, en els quals se sentin còmodes i on tinguin sempre l’assessorament dels professionals.
Des de la posada en marxa de l’arrodoniment solidari el passat mes de febrer els clients de Bonpreu i Esclat ja han donat més de 590.000€ a través de les col·laboracions amb diferents entitats com el Casal dels Infants, la Fundació Oncolliga, l’Associació de Cardiopaties Congènites (aacic), Save the Children, la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació Impulsa, la Fundació ACE i la Fundació Amics de la Gent Gran.

Bon Preu treballa aquesta iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la pàgina web https://bonpreu.worldcoo.com/ca/ es pot fer seguiment de l’estat dels projectes.
Tanmateix, els clients reben un codi de donació que es facilita junt amb el tiquet de compra que els permet realitzar qualsevol consulta o gestió relacionada amb el donatiu.
Actualment el Grup col·labora amb més de 140 entitats arreu del país fent donacions d’aliments. Més del 90% dels establiments Bonpreu i Esclat disposen d’acords per donar aliments a entitats com Càritas, Creu Roja, serveis socials d’ajuntaments o altres associacions amb l’objectiu de donar setmanalment producte sec i fresc.
Bon Preu és una empresa plenament arrelada al territori on desenvolupa la seva activitat. Per això, contínuament vetlla pel bé comú de la societat establint vincles de cooperació i col·laboració amb diferents entitats solidàries. El compromís del Grup Bon Preu és mantenir el màxim equilibri entre el desenvolupament de la seva activitat, la protecció del medi ambient i la contribució al benestar de la societat.

Sobre la Fundació Amics de la Gent Gran

Des de fa 32 anys, la Fundació Amics de la Gent Gran treballa contra la soledat no desitjada de persones grans.
És una organització de voluntariat que té com a missió lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans, mitjançant l’acció de persones voluntàries que les acompanyen, i la sensibilització de la societat.

Sobre Worldcoo

Worldcoo és una empresa social que ajuda a les ONG a trobar els recursos econòmics necessaris per impulsar els seus projectes socials i de cooperació arreu del món. A través de l’Arrodoniment Solidari, els comerços poden oferir als seus clients la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i donar els cèntims a una causa social sempre que paguin amb targeta.
La companyia aposta per la innovació, el compromís social i la total transparència dels projectes amb els que col·labora. Des de la seva creació, ha finançat més de 320 projectes, gràcies a les més de cinc milions de donacions que s’han realitzat des de 35 països diferents.
Worldcoo forma part del moviment B Corp i compta amb el recolzament de la Comissió Europa per haver format part del seu programa Horizon 2020.
Més informació: https://www.worldcoo.com.

Switch to mobile version