Autor Societat
20 Novembre 2019 a 10:00

“La ceba que fa riure”

Recapta 56.836,50 euros per millorar la vida dels infants hospitalitzats

Doctor Ventolí Pallapupas // web Pallapupas.org

Doctor Ventolí Pallapupas // web Pallapupas.org

Intercanviar cebes per somriures? Aquest ha estat l’objectiu de la primera edició de la campanya “La ceba que fa riure”, impulsada per Pallapupas en col·laboració amb Condis Supermercats, que ha aconseguit recaptar 56.836,50 euros amb la venda de 37.891 bosses de cebes solidàries. Tots els fons es destinaran íntegrament a Pallapupas, que treballa per ajudar als infants i a les seves famílies a transformar l’experiència traumàtica d’estar hospitalitzat en una experiència més positiva, a través de l’humor i del teatre.

L’import recaptat es traduirà en 4.060 visites a nens i nenes ingressats als 11 hospitals catalans on estan presents els Pallapupas. En total, se’n beneficiaran més de 8.000 persones, entre els infants, els seus familiars i el personal sanitari.

La tasca dels actors i actrius que formen part de Pallapupas és essencial per millorar l’estat físic i emocional dels nens i nenes ingressats. Aquests professionals treballen amb el personal sanitari com un sol equip perquè cadascuna de les intervencions realitzades estigui adaptada a les condicions del pacient. Així, gràcies al riure aconsegueixen transmetre una gran dosi d’optimisme, clau durant els períodes de malaltia, i humanitzar els hospitals.

Durant els dies 8 i 9 de novembre es van posar a la venda, a 533 supermercats de Catalunya, els paquets de dues cebes solidàries a un preu simbòlic d’1,5 euros. Gràcies a la participació de gairebé 300 voluntaris i a la col·laboració del personal dels supermercats que, durant els dos dies van animar els clients a comprar aquestes cebes tan especials, la iniciativa ha estat tot un èxit.

Angie Rosales, fundadora de Pallapupasha insistit en la importància d’introduir l’humor als hospitals com a eina per rebaixar la tensió, la por i l’ansietat que senten les persones que pateixen una malaltia. “A través del teatre i del riure aconseguim l’entrada d’un alè positiu en un espai tan hostil i que els infants ingressats oblidin, per una estona, que estan malalts”.

Xavier Pérez, director de màrqueting i comunicació del Grup Condis, ha explicat que “des de Condis ens sentim molt orgullosos de poder contribuir d’alguna manera a millorar la qualitat de vida de milers de nens i nenes hospitalitzats, i dels seus familiars”. A més, ha fet un agraïment especial a tots els voluntaris que al llarg dels dos dies de campanya han dedicat desinteressadament unes hores i han fet que la campanya sigui tot un èxit.

L’acte de presentació de la campanya, celebrat el passat 29 d’octubre, va comptar amb la presencia del Dr. Juan José Lázaro, cap del servei d’anestesiologia infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu, l’actriu Agnès Busquets, el forner Daniel Jordà i Jorge Saludable, coach nutricional i guanyador de l’última edició Bake Off España, que van fer una crida a la participació a través de les seves xarxes socials.


Pallapupas

Pallapupas és una organització sense ànim de lucre fundada l’any 2000, que ajuda els pacients i els seus familiars a fer un canvi positiu gràcies a l’humor i el teatre per tal de millorar el seu estat d’ànim i créixer com a persona en el procés de la malaltia.

Pallapupas està formada per actors i actrius professionals formats en una metodologia teatral i assistencial adaptada a cada persona.

La tasca de Pallapupas arriba a infants hospitalitzats, adults diagnosticats amb càncer, gent gran, i persones diagnosticades amb algun tipus de trastorn mental. També ajuda els familiars dels pacients a superar el procés de malaltia, i al personal d’infermeria i mèdic a facilitar la seva feina assistencial.

Switch to mobile version